SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/016 | 9700 Szombathely, Hadnagy utca 1.

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Savaria Technikum és Kollégium fennállása alatt mindig arra törekedett, hogy magas színvonalú és igényes nevelő-oktató munkával eredményorientált tanulási környezetet teremtsen tanulói számára.

Képzési rendszerünkben a kötelező foglalkozásokon túl tanulóinknak lehetősége van különböző szakkörökön (idegen nyelvi, műszaki, elektronikai) részt venni.

A képzés valamennyi szakaszában alapozunk az önálló gondolkodásra, a kreativitásra, a nyitottságra és a jó kommunikációra, hogy tanulóink személyi tulajdonságainak fejlesztésével alkalmassá váljanak a továbbtanulásra, illetve a munkába állásra egyaránt.

Iskolánk az ország egyik legeredményesebb iskolája a közlekedési szakmai tanulmányi versenyek vonatkozásában, de a sportban is olyan világklasszisokkal dicsekedhetünk, mint Gécsek Tibor európa bajnok kalapácsvető, vagy Kiss Norbert európa bajnok kamionversenyző, hogy csak néhány nevet említsünk.

Iskolánkban idegen nyelvként németet vagy angolt tanulhatnak a tanulók, választásuk szerint.

Iskolánk szerves részét képezi a földszinten elhelyezkedő 53 m2-es iskolai könyvtár, otthonos légkört biztosítva a tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A gazdagon és változatosan összegyűjtött állomány több mint 17 000 kötetet tartalmaz.

Az iskola diákönkormányzata foglalkozik a diákokat érintő problémákkal, feladatokkal. Gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a város és a megye hasonló szervezeteivel (Városi Diákönkormányzat, Vasi Diákszövetség). A tanév során színes, változatos programokkal szolgálja a tanulók művelődését, szórakozását.

Az iskola 150 férőhelyes ebédlőjéhez tartozó konyhát külső szolgáltató üzemelteti. Igény esetén a diákoknak lehetőségük van menza igénybevételére. Az óraközi szünetekben a tanulók a büfé szolgáltatásait is igénybe vehetik.

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium

9700 Szombathely, Hadnagy utca 1.

Telefon: +36 94 500 260

E-mail: savaria@savaria-szki.hu

OM azonosító: 203062/016


2024Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium